Manifest

El poble català estem patint un seguit d’atacs als nostres drets més elementals. Atacs contra el dret a decidir el nostre futur, contra polítics democràticament escollits, contra la llibertat d’expressió, contra la immersió lingüística, contra unes pensions dignes després de tota una vida treballant, i ara un nou atac: contra el dret a vaga.

El dret a vaga a Catalunya està en perill. La patronal Foment del Treball Nacional va presentar una demanda el passat mes de gener que pretén declarar il·legal la vaga del 8 de novembre. Aquest fet podria acabar implicant un greu atemptat contra el dret a vaga i, a la pràctica, una restricció d’aquest dret fonamental.

Catalunya ha viscut tres vagues generals el darrer mig any: 3 d’octubre, 8 de novembre i 8 de març. Són temps d’una intensa mobilització social, d’una presa de consciència molt gran en contra de les estructures heretades de la transició i a favor d’un nou marc jurídic i polític. Són temps on, les vagues generals, poden ajudar a decantar la balança a favor dels interessos de la majoria. És per això que l’estat, a través de la històrica patronal Foment, vol restringir aquest dret.

La demanda de Foment va exclusivament en contra de la vaga del 8 de novembre i la Intersindical-CSC, l’únic sindicat que la va convocar. Aquesta vaga va ser convocada en temps i forma i va ser un èxit de participació i de mobilització, sobretot si tenim en compte que la vaga va estar en suspens per culpa d’una altra querella de la patronal fins les 20h del dia 7 de novembre. Malgrat tots els intents de boicot, la vaga va ser efectiva.

Per tot això, us demanem que mostreu el vostre suport al dret a vaga omplint aquest formulari. Necessitem aquests suports per demostrar que la Vaga va comptar amb una gran participació de la gent als seus centres de treball.